Aktuelno

Bukvarević posjetio branioce povratnike u RS-u
08 Feb 2019Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević je na inicijativu predsjednika Skupštine opštine Foča Izeta Spahića, zajedno sa saborcima, članovima prvog Izvršnog odbora MOS-a i pripadnicima Armije RBiH, obišao branioce povratnike u Republici Srpskoj, kao i kancelariju ovog ministarstva u Foči.

Bukvarević je rekao da je u proteklom mandatu prvenstveno bio cilj da ovo ministarstvo bude servis svim braniocima na prostoru čitave Bosne i Hercegovine, te je, s tim u vezi, otvoreno i nekoliko kancelarija u republici Srpskoj za pružanje pomoći braniocima povratnicima.

Konkretni koraci pomoći branilačkoj povratničkoj populaciji u istočnoj Bosni su poduzeti otvaranjem kancelarije u Foči, s ciljem što bolje koordinacije i pomoći povratnicima koji pripadaju boračkim porodicama s prebivalištem u tom dijelu Bosne i Hercegovine.- U ovom mandatu svi branioci su mogli aplicirati na javne pozive ovog ministarstva i bez obzira na mjesto prebivališta ostvariti jednaka prava - istakao je Bukvarević.

Predsjednik Skupštine opštine Foča je iskazao zahvalnost ministru  koji je od preuzimanja mandata posebnu pažnju posvetio braniocima koji žive u manjem bh. entitetu naglasivši kako je tim ljudima svaki vid pomoći dobrodošao jer su uslovi u kojima žive izuzetno teški.

Ovom prilikom ministar je dodijelio školski pribor, opremu i slatkiše za četvero učenika iz Jeleča, Amilu Arifović, Aminu Arifović, Harisu Suljević i Haruna Suljevića, koji pohađaju osnovnu školu u Popovom Mostu, udaljenu čak 11 kilometara, a prevoz do nje imaju zahvaljujući dobroj volji lokalnog imama. Saborci koji su bili danas u posjeti  su iz vlastitih sredstava obezbijedili i stipendije za mališane.
 
Ponedjeljak,
19. august 2019.
VIŠE