Aktuelno

Ministri Bukvarević i Jusko: Zajednička pomoć Fondaciji
06 Feb 2019



U sjedištu Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo danas je održan sastanak federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića i predsjednika UO Fondacije za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije Esada Delića s kantonalnim ministrom za boračka pitanja Ismirom Juskom.

Tema sastanka bila je aktuelna problematika boračke populacije, s naglaskom na položaj i potrebe branilaca koji su osumnjičeni ili optuženi za ratne zločine i protiv kojih se vode sudski procesi.



Ministar Bukvarević informirao je ministra Juska da je za 2019. godinu u Budžetu Federacije BiH, na poziciji ovog ministarstva, planiran iznos od 500.000 KM, od čega 350.000 KM za pomoć u sufinansiranju Fondacije, što je nedovoljno.

- U posljednje vrijeme svjedoci smo učestalog podizanja optužnica protiv branilaca Armije RBiH, a sudski postupci iziskuju velika finansijska izdvajanja. Interes svih nas je da obezbijedimo svim našim braniocima Armije RBiH da imaju mogućnost da dokazuju svoju nevinost ali i časnost Armije RBiH čiji su bili pripadnici-kazao je ministar Bukvarević.

Ministar Jusko je obećao pomoć Fondaciji te iznio opredijeljenje da oba ministarstva trebaju zajednički djelovati na svim poljima kako bila obezbijeđena što kvalitetnija pomoć svim našim braniocima, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Subota,
24. august 2019.
VIŠE