Aktuelno

Spoj umjetnosti, zaštite okoliša i turističke promocije
04 Jul 2018Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je u sjedištu ministarstva u Sarajevu sa osnivačem i direktorom Internacionalnog festivala Sarajevska zima i Međunarodnog centra za mir Ibrahimom Spahićem razgovarala o trenutnim aktivnostima koje ovo ministarstvo poduzima na promociji Sarajeva i njegovih kulturnih i prirodnih vrijednosti.

Ministrica Đapo je naglasila da je festival „Sarajevska zima“ prepoznatljiv regionalni brend, uz koji su stasale mnoge generacije i podržala aktivnosti i ideje direktora Spahića i tima ovog festivala. 

Đapo je istakla da resorno ministarstvo prepoznaje značaj njihovih dosadašnjih i budućih aktivnosti, jer predstavljaju jedinstveni kulturni, turistički i ekološki brend, kao svojevrsni simbol raznolikosti i jedinstva Grada Sarajeva pa time i Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom, direktor Spahić je predstavio projekte Međunarodnog centra za mir „Internacionalni Festival Sarajevska zima“, „Festival GRAD“, „Pohod na olimpijske planine“ i „OLIMPIJADA KULTURE“, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
 
Četvrtak,
21. februar 2019.
ARHIVA