Aktuelno

Otvaranje sportske manifestacije u Safet Zajko
22 Jun 2018Zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača je, u Sportskom centru „Safet Zajko“ u Sarajevu, otvorio Međunarodno otvoreno prvenstvo i XV tradicionalne sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Bosne i Hercegovine.

Sportske igre osoba sa invaliditetom održane su u organizaciji Saveza paraplegičara Federacije BiH, a sudjelovali su sportisti iz Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Takmičenja su organizirana u nekoliko atletskih disciplina, kao što su trke u kolicima, bacačke discipline, ali i u šahu, a najviše medalja osvojili su sportisti iz Zeničko-dobojskoga kantona.Ministar Drljača posebno je istakao doprinos Saveza paraplegičara Federacije BiH promicanju ideje paraolimpizma i sportske kulture za osobe sa invaliditetom, kao načina njihove osobne afirmacije i lakšeg uključivanja u društvenu zajednicu.

- Savez paraplegičara dugogodišnji je partner Vlade Federacije i Federalnog ministarstva rada i socijalne politike na zajedničkom projektu provedbe Strategije za poboljšanje položaja i prava osoba sa invaliditetom 2016.-2021. godina, koja predstavlja dugoročno opredjeljenje Federalne vlade i resornog ministarstva da u svim sferama društvenoga djelovanja otvori prostor za puno uključenje osoba sa invaliditetom i njihovih organizacija - kazao je Drljača, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
 
Utorak,
19. mart 2019.
ARHIVA