Aktuelno

Ministar Čampara s komandantom EUFOR-a general-majorom Martinom Dorferom
12 Jun 2018Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara sastao se danas s delegacijom EUFOR-a na čelu s general-majorom Martinom Dorferom, kojeg je upoznao o  najvažnijim aktivnostima koje ovo ministarstvo preduzima u oblasti sigurnosti na području Federacije BiH.

Izrazili su zadovoljstvo naporima koje Bosna i Hercegovina ulaže u jačanje sigurnosnog ambijenta, posebno ističući aktivnosti Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova na pružanju podrške policijskim snagama u borbi protiv svih oblika kriminala.

Glavna tema razgovora bila je borba protiv terorizma, kao globalne prijetnje, te organiziranog kriminala i korupcije, koji ugrožavaju ekonomsku stabilnost i sigurnost države i krijumčarenje ilegalnog oružja. Razgovarano je o cjelokupnoj situaciji oko kupovine oružja i naoružavanja policijskih snaga u BiH, uništavanja viška naoružanja, kao i o budućim aktivnostima EUFOR-a i ispunjavanju uslova koji će našoj zemlji omogućiti članstvo u evroatlanskim organizacijama.
Ministar Čampara je zahvalio komandatnu EUFOR-a na posjeti i iskazao uvjerenje da će dosadašnja uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti. 
 
Nedjelja,
26. maj 2019.
ARHIVA