Aktuelno

Uručeni certifikati voditeljima poslovnica
04 Jun 2018

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je uručila 35 certifikata kandidatima koji su položili ispit za voditelja poslovnice.
 
Svaka putnička agencija mora imati najmanje jednog zaposlenog voditelja poslovnice, koji je odgovoran za rad u poslovnici - putničkoj agenciji.
 
Čestitajući kandidatima na uloženom naporu i sticanju ovog znanja, ministrica Đapo im je poželjela uspjeh u daljnjem radu i promoviranju turizma kao strateške grane razvoja Federacije Bosne i Hercegovine.
 
Federalna ministrica je voditelje poslovnica informirala o sadržaju novog Prijedloga zakona o turizmu.
 
- Ministarstvo i Vlada Federacije BiH okončali su svoj dio posla. Predloženi zakon je usklađen sa evropskim standardima i omogućit će bržu i jednostavniju proceduru registracije i otvaranja turističkih agencija, te edukaciju kadrova. Naša zemlja ima velike potencijale za razvoj svih grana turizma. Ono što nedostaje je zakonska regulativa u skladu sa evropskim normama, te putna i druga infrastruktura - rekla je Đapo. 
 
Ministrica Đapo je naglasila da je Prijedlog zakona u parlamentarnoj proceduri i da vjeruje kako će uskoro biti razmotren u Parlamentu FBiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
 
Utorak,
19. mart 2019.
ARHIVA