Aktuelno

Ministar Bukvarević na 26. godišnjici 108/215 motorizovane brigade Armije RBiH Brčko
17 May 2018

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević prisustvovao je obilježavanju 26. godišnjice 108/215. Viteške motorizovane brigade Armije RBiH, koju je organizovala Koordinacija boračkih udruženja Armije RBiH Brčko distrikta BiH.

Svečanoj akademiji i polaganju cvijeća prisustvovali su predstavnici Vlade i Skupštine Brčko distrikta, političkih partija s područja Distrikta i udruženja s područja ove lokalne zajednice i susjednih općina.

Obraćajući se na svečanoj akademiji, predstavnik Koordinacije boračkih udruženja Armije RBiH Brčko distrikta Avdija Banda, kazao je da je sedamnaestog maja 1992. godine od jedinica okupljenih oko Teritorijalne odbrane i rejonske jedinice formirana 108. Brčanska brigada, kasnije 108/215. Viteška motorizovana brigada.

Ministar Salko Bukvarević kazao je da se na ovom dijelu teškog ratišta odbranjen veliki dio BiH.

- Ovdje su borci na vrlo teškom ratištu branili i odbranili jedan veliki dio države BiH i naravno omogućili da danas imamo državu BiH. Zbog toga je naša trajna zadaća da se prije svega sjećamo svih tih ljudi, iskažemo istinu u odbrani države i tu istinu prenesemo na mlade s ciljem i željom da se nikada, nikome i nigdje ne dogodi rat, agresija i stradanje"- rekao je Bukvarević, saopćeno je iz ovog ministarstva.
 
Subota,
20. april 2019.
ARHIVA