Aktuelno

Premijer Novalić čestitao Međunarodni praznik rada
29 Apr 2018Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, povodom 1. maja/svibnja - Međunarodnog praznika rada, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio čestitku, u kojoj se kaže:
 
„Uz iskrene čestitke, želim vam da ovaj praznik svih radnika svijeta provedete u tradicionalnom svečarskom ozračju optimizma, radosti, mira i razumijevanja, sa svojim najbližim, prijateljima, kolegama, komšijama i svim ljudima dobre volje. Ovo je prilika da se prisjetimo pošlosti radničkog pokreta koji je kroz stoljeća uspio da se izbori za svoja prava koja mu i pripadaju.
 
I radnici u Federaciji BiH ovih dana nastavljaju s potpisivanjem granskih kolektivnih ugovora koji im garantiraju ta neotuđiva prava, s novom nadom i optimizmom da će pozitivni ekonomski trendovi, koji su više nego očiti, biti nastavljeni.
 
Vlada FBiH pokrenula je reforme s ciljem podsticanja ekonomije, što se odrazilo na stabilniji privredni razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, zbog čega su ostvarene značajne stope ekonomskog rasta.
 
To su dobri razlozi da u budućnost gledamo s više nade i optimizma i želim vam da i ovaj praznik provedete u tom duhu i ozračju“, kaže se u prvomajskoj čestitki federalnog premijera Fadila Novalića.   
 
Utorak,
23. april 2019.
ARHIVA