Aktuelno

Ministar Dedić u posjeti mljekari Meggle u Bihaću
20 Apr 2018Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Bihaću  razgovarao sa izvršnim direktorom Megglea za Jugoistočnu Europu Marjanom Vučkom, direktorom Mljekare Kemalom Hrnjićem i drugim predstavnicima Uprave o pravcima razvoja mljekarstva i budućim poslovnim planovima ove mljekare u Bosni i Hercegovini.
 
Direktor Vučak je predstavio Desetogodišnji strateški plan razvoja mljekarstva koji obuhvata ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju proizvodnje, instaliranje laktofriza, digitalizaciju otkupa, kao i unapređenje stanja na farmama po EU standardima.

-Izuzetno mi je drago što mljekara Meggle, koja je postala okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu, nastavlja ulagati, unaprjeđivati i širiti proizvodnju u BiH, a mljekarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni rast - rekao je ministar Dedić. 
 
Ministar Dedić je kazao da će se zalagati da mljekarstvo, kao strateška grana poljoprivrede, i dalje ostane prioritet u poticajnoj politici Federacije BiH i da budu iznađeni drugi izvori sredstava za sufinansiranje kapitalnih investicija koje vode do veće konkurentnosti ovog sektora, saopćeno je iz ovog ministarstva.
 
Subota,
06. juni 2020.
VIŠE