Aktuelno

Ministar Čampara prisustvovao obilježavanju 26. godišnjice od pogibije Samira Mišića
05 Apr 2018

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara prisustvovao je danas obilježavanju 26. godišnjice odbrane „Centra za obrazovanje kadrova RMUP-a BiH“ i pogibije Samira Mišića, šesnaestogodišnjeg učenika drugog razreda 20. klase policijske škole na Vracama, koga su 5. 4. 1992. godine ubile srpske agresorske snage.
-Posebna mi je čast što ovaj događaj prerasta u tradiciju, jer ne želimo da heroji poput Samira Mišića budu zaboravljeni i da njihova žrtva vremenom izblijedi. Heroji poput Samira vječno će živjeti u našim sjećanjima, a ova spomen-ploča je podsjetnik na njegovu hrabrost i požrtvovanost. Podsjetnik našim mladim polaznicima Policijske akademije Federalnog MUP-a da su na današnji dan, prije 26. godina, na ovom mjestu srpski policajci ubili učenika drugog razreda 20. klase policijske škole, šesnaestogodišnjeg Samira Mišića iz Rogatice – kazao je Čampara.
Nusret Beširević, direktor Policijske akademije FMUP-a, izjavio je da mu je čast biti uz porodicu poginulog Samira i obaveza da se ne zaboravi izgubljena mladost, kao simbol opkoljenog Sarajeva i borbe za jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.
Ministar Čampara je sa majkom ubijenog učenika Safom Mišić, položio vijenac na spomen-ploču.
Današnoj svečanosti prisustvovali su i uposlenici i polaznici Policijske akademije, bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova RBiH Avdo Hebib, kao i  predstavnici Udruženja boraca Prve samostalne brigade Stup–Ilidža.
 
Subota,
06. juni 2020.
VIŠE