Aktuelno

Ministar Ramić i ambasador Koč: Podrška Turske povratnicima neprocjenjiva
12 Feb 2018Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić primio je danas ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini Halduna Koča s kojim je razgovarao o dosadašnjoj saradnji institucija Bosne i Hercegovine i Republike Turske na jačanju privrednih i drugih veza između dvije prijateljske države.
 
Razgovarano je i o posjeti ministra Ramića Ankari, gdje će se 14. februara susresti s ministrom prehrane, poljoprivrede i stočarstva Republike Turske Ahmetom Ešrefom Fakibabom.
 
- Sa Ambasadom Republike Turske u BiH imamo odnose koji predstavljaju pravi primjer prijateljske i djelotvorne saradnje. Kruna ove saradnje su kvote za izvoz mesa na tursko tržište, koje su omogućile poseban status proizvođačima iz povratničkih sredina. Nakon što nas je ministar Fakibaba posjetio u avgustu prošle godine, sada je red na našu posjetu Ankari, gdje ćemo razgovarati o daljem razvoju saradnje. Unatoč pokušajima i željama nekih, ova praksa funkcioniše, na obostranu korist - i BiH i Turske. Uloga i plemeniti interes Turske u pomaganju povratnika i jačanju povratničkih sredina je neprocjenjiva - kazao je Ramić.
 


Ministar Ramić je istaknuo da će jedan od glavnih prijedloga, koje će iznijeti na sastanku u Ankari, biti formiranje uzgojno-selektivnih centara za uzgoj stoke u većim povratničkim centrima.
 
- Kroz izradu master plana najozbiljnije će biti pristupljeno ovom važnom projektu, kroz koji će saradnja biti dodatno poboljšana, između ostalog i kroz smanjenje monopola u izvozu, a sve kako bi u konačnici najveću korist imali povratnici. Također, naš prijedlog je i da bude omogućen uslužni tov povratnicima, jer nemaju svi potreban početni stočni fond, a imaju radnu snagu i volju da učestvuju u projektu - naglasio je federalni ministar.
 
Ambasador Koč je istaknuo da su u posljednje vrijeme između Turske i BiH „intenzivirane mnoge aktivnosti, između ostalog i ubrzana izgradnja saobraćajne veze Sarajevo – Beograd, a konačni cilj je da trgovinska razmjena između dvije zemlje iznosi uskoro milijardu dolara godišnje“.
 
- Pored pune političke podrške vladavini demokratije i državnog suvereniteta BiH, te saradnje u oblasti kulturne razmjene, od ogromnog značaja je privredna i trgovinska saradnja. Izvoz bh. mesa na tursko tržište i na današnjem sastanku je potvrđen kao primjer pozitivna praksa, koja može još i dodatno biti razvijana, za što su opredijeljene institucije obje države - rekao je turski ambasador, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Srijeda,
23. maj 2018.
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku roba-kompjuterska oprema i kancelarijske mašine za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade Federacije BiH, broj: 06-02-36-11/2018-16 od 16.05.2018. godine.
Poziv za dostavu ponuda za javnu nabavku  usluga-tehničkog pregleda i registracije vozila za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade Federacije BiH (usluge iz Aneksa II dio B Zakona o javnim nabavkama), broj: 06-02-36-17/2018-1 od 16.05.2018. godine.
Pojašnjenje svim zainteresiranim u Postupku javne nabavke usluga tehničkog pregleda i registracije motornih vozila za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine (USLUGE IZ ANEKSA II DIO B. ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA)
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku usluga - nabavka avio-karata za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade FBiH
Odluka o izboru kvalifikovanih ponuđaća za javnu nabavku advokatskih usluga – pravna odbrana Vlade FBiH u slučaju radnopravnih sporova (27.04.2018)
Poziv za dostavu ponuda za javnu nabavku advokatskih usluga-pravna odbrana Vlade FBiH u slučaju radnopravnih sporova (usluge iz Aneksa II dio B Zakona o javnim nabavkama)
Obavještenje o javnoj nabavci usluga FMERI
Plan javnih nabavki Generalnog  sekretarijata Vlade FBiH za 2018. godinu (27.04.2018.)
Poziv za dostavu ponuda za javnu nabavku usluga – “Restoranske usluge eksterne reprezentacije za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade Federacije BiH”
Obrazac praćenja provedbe ugovora-okvirnog sporazuma za 2017. godinu-31.03.2018.
Obrazac praćenja provedbe ugovora-okvirnog sporazuma za 2018. godinu-31.03.2018.
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku usluga (LOT 1 - nabavka usluga održavanja i servisiranja službenih vozila marke „PASSAT“ za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade FBiH , broj: 07-14-75-19/2017-11 od 08.11.2017. godine)
Odluka o poništenju postupka javne nabavke usluga– LOT2 – nabavka održavanja i servisiranja službenog vozila marke "GRAND CHEROKEE" za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade FBiH
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku roba – tečna goriva za službena motorna vozila za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade FBiH
Obavještenje o javnoj nabavci usluga stručnog konsultanta za pružanje konsultantskih usluga Vladi FBiH u izradi tenderske dokumentacije
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku roba – kancelarijskog i kompjuterskog materijala i ostalog administrativnog materijala i sitnog inventara za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade FBiH
ODLUKA O IZBORU NAJPOVOLJNIJEG PONUĐAČA ZA JAVNU NABAVKU USLUGA — TELEKOMUNIKACIJSKE USLUGE — DODATNI BACK UP LINK I SERVISNI LINK ZA POTREBE GENERALNOG SEKRETARIJATA VLADE FBiH
Odluka o poništenju postupka javne nabavke roba - nabavka kompjuterske opreme i kancelarijskih mašina, broj: 07-14-75-14/2017-21
Poziv za dostavu ponuda za javnu nabavku usluga - stručnog usavršavanja za potrebe generalnog sekretarijata Vlade FBiH za 2018. godinu
Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku usluga – nabavka avio-karata za potrebe Generalnog sekretarijata Vlade Federacije BiH (27.04.2017) 

ARHIVA