Aktuelno

Održano druženje na Bjelašnici sa štićenicima Zavoda Pazarić, Drin i Bakovići
19 Jan 2018Zamjenik premijera i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc, direktor TIKA-e u BiH Omer Faruk i generalni direktor Ziraat Bank u BiH Ali Riza Akbaš danas su u hotelu „Bjelašnica“ na olimpijskoj planini Bjelašnica, učestvovali u druženju sa štićenicima federalnih javnih ustanova koje brinu o osobama s poteškoćama u razvoju.
 
Ministar Drljača izrazio je nadu da su svi, koji koristite blagodati naše olimpijske planine Bjalašnice i zimske čarolije koja je okružuje, zadovoljni ambijentom u kome su smješteni i gdje provode ove zimske dane.
 


- Također, želim istaći da Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i ovim gestom želi da pošalje poruku da ste vi, djeca naših javnih ustanova, naš prioritet i da ćemo učiniti sve da ovaj boravak ostane u lijepom sjećanju i da je ovo nastavak aktivnosti u organizovanju zajedničkih druženja koja će se provoditi i ubuduće - rekao je Drljača. 
 
Ministar Drljača je iskoristio priliku da zahvali svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, a naročito Ziraat Banci, koja učestvuje u realizaciji projekata koji se tiču javnih ustanova iz nadležnosti ovog ministarstva.
 
Na kraju druženja, svi pristuni su pozvani na zajednički obilazak Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine u Pazariću, gdje su se detaljnije upoznali o radu i aktivnostima ove ustanove, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.
 
Subota,
20. april 2019.
ARHIVA