Aktuelno

Čestitka premijera Novalića: 2018. će biti godina velikih investicija
30 Dec 2017Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade FBiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine uputio novogodišnju čestitku, u kojoj se kaže:
 
“Možemo kazati da je cijela 2017. godina bila vrijeme priprema za ono što nas očekuje u 2018. koja će, kako smo planirali, donijeti veliki investicijski zamah.
 
To se, prije svega, odnosi na gradnju cestovne infrastrukture, ali i nove energetske objekte. Za sve to su sredstva obezbijeđena kroz planirani Budžet Federacije BiH za sljedeću godinu, iz putarina i međunarodnih izvora.
 
Naravno, to će značiti posao za naše građevinare i ostale uključene u ove velike projekte i vodit će otvaranju novih radnih mjesta.
 
Naravno, 2018. godina treba da nas još više približi kandidaturi za članstvo u Evropskoj uniji. To je veliki i složeni zadatak čije ispunjenje zavisi jedino do nas samih. Da bismo to ostvarili, neophodno je da nastavimo reformskih putem, i to brže i snažnije nego do sada.
 
Uz poziv da se svi ujedinimo na ostvarenju najvažnijih ciljeva, upućujem vam najiskrenije novogodišnje čestitke, uz želje da i na ličnom planu ostvarite boljitak.
 
Neka vas i vaše najdraže služi dobro zdravlje, okruži ljubav i prati sreća”, kaže se u čestitki premijera Novalića.
 
 
Subota,
20. april 2019.
ARHIVA