Aktuelno

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Općina izgradit će kuću za Bajru Hodžića i njegovog oca
27 Dec 2017Iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica saopćeno je da će ovo ministarstvo, u saradnji sa Općinom Kladanj, osigurati sredstva za izgradnju nove porodične kuće za porodicu Hodžić.

Federalni ministar raseljenih osoba Edin Ramić i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović reagirali su na inicijativu za rješavanje stambenog pitanja trinaestogodišnjeg Bajre i njegovog oca Muhameda koji žive u neuslovnoj kući u selu Nočajevići, kojoj je olujno nevrijeme uništilo krov koji sada prokišnjava.

Iz Federalnog ministarstva i općine zahvalili su udruženju „Budimo ljudi“ iz Srebrenika  i građanima, te preuzeli odgovornost da, uime institucija, riješe stambeno pitanje ove porodice.

S obzirom na neuslovnost stambenog objekta i teške zimske uslove, resorno ministarstvo i ova općina pokrenuli su proces zbrinjavanja ove porodice u privremenom smještaju, gdje će boraviti do završetka procedure i građevinskih radova na kući koja će biti izgrađena.

Načelnik Čavkunović je kazao da će općina riješiti imovinsko pravne odnose, obezbijediti građevinsko-tehničku dokumentaciju i dio građevinskog materijala za novi stambeni objekat, kao i pitanje socio-ekonomskog statusa ove porodice, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih  osoba i izbjeglica.
 
Ponedjeljak,
25. mart 2019.
ARHIVA