Aktuelno

Ministar Bukvarević sa Udruženjem žrtava i svjedoka genocida
26 Dec 2017Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkoga rata Salko Bukvarević danas je, u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, razgovarao s delegacijom Udruženja žrtava i svjedoka genocida.
 
Predsjednik ovog udruženja Murat Tahirović informisao je ministra Bukvarevića s programom rada Udruženja, te s planovima u 2018. godini.
 
Udruženje žrtava i svjedoka genocida osnovano je 11. jula 2010. godine kao dobrovoljno, multinacionalno, vanstranačko i nevladino udruženje građana, sa idejom da se pomogne u rasvjetljavanju i dokazivanju istine o agresorskom djelovanju od 1992. do 1995. godine na području Bosne i Hercegovine.
 
Ministar Bukvarević upoznao je delegaciju Udruženja s programom rada Ministarstva, kao i s radom Fondacije za pružanje pravne pomoći pripadnicima branilačke populacije, te je predložio održavanje sastanka polovinom januara sljedeće godine s ciljem ostvarivanja zajedničkih budućih projekata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 
Ponedjeljak,
25. mart 2019.
ARHIVA