Aktuelno

Ministar Ramić u Bosanskoj Dubici
06 Dec 2017Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je danas u zvaničnoj posjeti Bosanskoj Dubici, gdje je pustio u promet ulicu u povratničkom naselju Krivdića Brdo, koja je obnovljena i asfaltirana na zahtjev povratničke zajednice. Ovaj projekat finansiralo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, uz učešće općine Bosanska Dubica.
 
Otvaranju su prisustvovali potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić, načelnik općine Radenko Reljić, te predstavnici povratničke zajednice.
 
- Jučer smo bili s našim narodom u istočnoj Bosni, u Kopačima i Mašićima u Novom Goraždu, obišli napadnute povratnike u rogatičkim selima. Danas smo već na drugom kraju BiH, ovdje u Krivdića Brdu, koje je najveće povratničko naselje u Bosanskoj Dubici sa oko sto domaćinstava bošnjačkih povratnika.
 
Ljudi su rekli da im treba obnoviti ovu ulicu i mi smo se dali na posao. Rad u korist građana i briga o svakom pedlju ove zemlje za nas nisu neke lijepe riječi, već naša konkretna praksa - kazao je Ramić.
 


Tokom današnje posjete federalni ministar je sa općinskim načelnikom Radenkom Reljićem razgovarao o mogućnostima saradnje na novim projektima.
 
Ramić se, u prostorijama Merhameta, susreo i s predstavnicima povratničkih udruženja, koji su ga upoznali s potrebama zajednice.
 
 - Uvijek naglašavam koliko je korisna saradnja s lokalnim vlastima u RS-u. Povratnici su građani, koji plaćaju poreze i imaju jednake obaveze, pa tako imaju i svoja prava u lokalnoj zajednici. Nekada su  povratnička mjesta u provođenju općinskih projekata bila zaobilažena. Sada nastojimo motivisati općine da finansiraju povratak, što jeste važno za građenje infrastrukture, ali mnogo više za izgradnju zajedničkog života - kazao je ministar Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
Četvrtak,
18. oktobar 2018.
ARHIVA