Aktuelno

Ministar Dedić s direktorom TIKA-e u BiH Alimdžijem
21 Nov 2017Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je  u sjedištu Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Sarajevu s direktorom za BiH Omerom Farukom Alimdžijem razgovarao o budućim pravcima saradnje i projektima ove agencije u narednom periodu.   
 
Predstavljajući planove djelovanja TIKA-e, Alimdži je istakao da je, kao i do sada, jedan od prioriteta provedba projekata na području poljoprivrede i ruralnog razvoja.
 
- Svojim pozitivnim djelovanjem na svim područjima, od poljoprivrede, odnosno generalno privrede, pa sve do obrazovanja i kulture, TIKA se iskazala kao istinski prijatelj Bosne i Hercegovine i pouzdan partner koji konkretnim aktivnostima i projektima, kojima se stvara trajna vrijednost, doprinosi razvoju naše države. Uvjeren sam da će se TIKA, u sklopu svojih planiranih aktivnosti u BiH, još intenzivnije angažovati na razvoju poljoprivrede i ruralnih područja o čemu je danas bilo riječi - istakao je ministar Dedić.
    
Razgovarano je i o projektima koje TIKA provodi u Unsko-sanskom kantonu u sektoru ruralnog razvoja, uz poseban akcent na izgradnji i obnovi infrastrukture, pratećih, sportskih, kulturnih i obrazovnih objekata, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.  
 
Utorak,
19. mart 2019.
ARHIVA