Aktuelno

Novalić: Ne bih preporučio nikom da se kocka sa sudbinom 410.000 penzionera
21 Nov 2017Uoči početka vanredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH federalni premijer Fadil Novalić pozvao je poslanike da usvoje novi zakon o PIO.
 
Poručio je da se svi suzdrže od politikanstva i da misle na 410.000 penzionera. Ukoliko se ne usvoji ovaj zakon doći će do urušavanja penzionog fonda, poručio je premijer Novalić.
 
Danas bi poslanici po treći put trebali rasprvljavljati o novom zakonu o PIO, sjednicu prati mirni protest policijskih službenika ispred zgrade Parlamenta FBiH koji se ne slažu s predloženim zakonom, na zakon su uloženi brojni amandmani, a iako ga je Vlada FBiH uputila po hitnom postupku, skoro je pa izvjesno da će zakon biti vražen u redovnu proceduru. Vražanje u redovnu proceduru najavljivali su iz SBB-a, jedne od stranaka većine.
 
- Vlada je dugo radila na ovom zakonu i ne smijemo odustati od njega, zato apeliram na poslanike da danas razumno postupe, ostave po strani politikanstvo. Ja nikome ne preporučujem da se kocka sa 410.000 penzionera - poručio je Novalić. 
 
Subota,
20. april 2019.
ARHIVA