Aktuelno

Pet kuća za povratnike u Ravno
13 Nov 2017Predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, općinskih vlasti i pet povratničkih porodica u mjestu Ravno potpisali su ugovor o izgradnji kuća.
 
Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić kazao je da to ministarstvo gradi kuće sredstvima Saudijskog fonda za razvoj (SDF) i da je riječ o izuzetno značajnom projektu kroz koji se rješava stambeno pitanje povratnika širom BiH. 
 
- Od Foče, gdje smo nedavno potpisali ugovore za 25 kuća namijenjenih povratnicima, preko Dervente, gdje će biti građeno deset kuća, evo do Ravnog, naš strateški cilj je osiguranje krova nad glavom za povratnike, kako bismo što više resursa usmjeravali u zapošljavanje i obrazovanje - istakao je Ramić.
 
Među korisnicima kojima će biti kroz ovaj projekat biti riješeno stambeno pitanje je i Tomislav Batina iz Trebinje, sela koje pripada području općine Ravno, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.
 
- Živim sa suprugom i četvero djece. Kad smo se prijavili na poziv ovog ministarstva imali smo troje djece, sada imamo četvero, a nadamo se uskoro i petom. Jedna smo od rijetkih obitelji s djecom na ovom području, a nemamo svoj krov nad glavom. Ova donacija nam znači vjetar u leđa i nadu da možemo ostati živjeti na ovom području - kazao je Batina.
 
Četvrtak,
18. oktobar 2018.
ARHIVA