Aktuelno

Ministar Halimović na kongresu o certificiranju u Beogradu
23 Feb 2012

Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Sanjin Halimović sudjeluje na prvom međudržavnom kongresu o certificiranju u Beogradu pod nazivom „Jugoistočna Evropa-region povoljnog poslovnog okruženja“.

Svrha njegovog održavanje je unapređenje gospodarskog ambijenta i imidža regije, usaglašavanje standarda poslovanja u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji, jačanje ekonomske suradnje i promocija investicija u ovim zemljama.

Nakon održane panel diskusije, danas je na kongresu potpisan i regionalni sporazum koji ima za cilj unapređenje ekonomske suradnje, mobilnost kapitala i konkurentnosti čitave regije, kao i i uspostavu prve zajedničke platforme za promociju povoljnog poslovnog okruženja u jugoistočnoj Europi, kroz novi, regionalni program certifikacije općina – BFC SEE.

-Potpisivanjem Sporazuma o saradnji na Programu certifikacije općina u jugoistočnoj Europi ruše se poslovne barijere i otvaraju nove mogućnosti za razvoj zemalja u regionu, ocijenio je ministar Halimović.

Kongres se nastavlja i sutra, a na njemu učestvuje oko 120 predstavnika institucija, općina i organizacija iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Makedonije, te velik broj predstavnika državnih institucija, lokalnih samouprava, međunarodnih organizacija i donatora, diplomatskog kora, gospodarstvenika, investitora i medija.

 
Utorak,
02. juni 2020.
VIŠE