Aktuelno

Stipendije Njemačkog parlamenta za apsolvente iz BiH
16 Feb 2012

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke obaviješteno je od Ambasade Savezne Republike Njemačke u BiH da je Njemački parlament (Der Deutcher Bundestag), u saradnji s Humboldt - Univerzitetom u Berlinu, i ove godine u okviru programa Internacionalne parlamentarne stipendije (ISP) obezbijedio stipendije za apsolvente iz Bosne i Hercegovine.

Ovaj program u našoj zemlji realizuje se putem Ambasade Savezne Republike Njemačke u Sarajevu, a namijenjen je mladim ljudima koji su već završili univerzitetski studij ili su neposredno pred završetkom studija.

Inače, riječ je o programu njemačkog parlamenta koji daje mladim ljudima priliku da radom kod jednog člana Bundestaga u trajanju od 15 sedmica, upoznaju njemački parlamentarni sistem i političke procese odlučivanja, te time steknu  praktična iskustva na području parlamentarnog rada.Usmjeren je na visokokvalifikovane i politički zainteresovane mlade žene i muškarce, koji imaju volju da se nakon završetka programa vrate u svoju domovinu, te aktivno i odgovorno kreiraju njenu demokratsku budućnost.

Sve informacije o raspisanom konkursu bh. apsloventi i zainteresovani mladi mogu dobiti putem web stranice Njemačkog parlamenta www.bundestag.de/internat_austausch/ips/info/bosnie.n.html ili putem stranice Ambasade Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini www.sarajevo.diplo.de, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.

 

 
Utorak,
02. juni 2020.
VIŠE