Aktuelno

Susret ministra Mašića i predstavnika KULT-a
08 Feb 2012

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić susreo se danas u Sarajevu sa izvršnim direktorom Instituta za razvoj mladih KULT Jasminom Bešićem, s kojim je razgovarao o mogućnostima rješavanja problema mladih u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom razmatrana su pitanja od strateškog značaja za mlade u Federaciji Bosne i Hercegovine. Posebna pažnja posvećena je neformalnom obrazovanju, odnosno mogućim rješenjima za zakonski okvir u ovoj oblasti na nivou Federacije BiH.

Ministar Mašić je posebno ukazao na važnost osiguravanja sistemskog pristupa u rješavanju problema mladih, te iskazao spremnost Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke da kroz svoje programe nastavi s pružanjem snažne podrške omladinskoj populaciji u našoj zemlji.

Predstavnici Instituta za razvoj mladih KULT pozitivno su ocjenili dosadašnji angažman Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, ističući da su upravo aktivnosti koje ono realizuje najbolji primjer pristupa unapređenju položaja mladih u Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta ministra Mašića.

 
Utorak,
02. juni 2020.
VIŠE