Aktuelno

Saopćenje za javnost Vlade FBiH
04 Feb 2012

Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo, kojim raspolaže civilna zaštita Federacije BiH stavljeni su u funkciju pomoći građanima Federacije Bosne i Hercegovine, kako bi se stanje izazvano velikim snježnim nevremenom što prije stavilo pod kontrolu.

Federalni premijer Nermin Nikšić i članovi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u stalnom su kontaktu sa Federalnim štabom civilne zaštite.

Ukoliko bude potrebe, a na osnovu procjene Federalnog štaba civilne zaštite, Vlada Federacije BiH spremna je donijeti Odluku o proglašenju stanja prirodne i druge nesreće, o čemu će građani biti pravoremeno informisani.

Vlada Federacije apeluje na građane Federacije Bosne i Hercegovine da, bez velike potrebe, ne kreću na putovanje, a sve one koji su u prilici, ovim putem poziva da pomognu u rasčišćavanju snijega ispred njihovih kuća, stanova i objekata, te na taj način daju svoj doprinos što bržem prevladavanju posljedica ove prirodne nepogode.

Na vremenske prilike ne možemo uticati, ali je ovo još jedno iskušenje u kome možemo i trebamo pokazati međusobnu solidarnost i spremnost da pomognemo jedni drugima kada se nađemo u nevolji.

 
Petak,
05. juni 2020.
VIŠE