Aktuelno

Bukvarević s predstavnicima SABNOR-a BiH
04 Mar 2016

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević primio je predstavnike SABNOR-a BiH na čelu s predsjednikom Bakirom Nakašom. Razgovarano je o radnim materijalima Zakona o udruženjima od posebnog društvenog značaja i Zakona o pravima demobilisanih boraca.

Istaknuta je potreba za održavanjem kontinuiteta borbe za Bosnu i Hercegovinu, odnosno da na isti način budu svrstavani antifašisti iz II svjetskog rata i antifašisti iz ovog posljednjeg, odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-'95.

Predstavnici SABNOR-a BiH su ministru Bukvareviću iznijeli prijedloge na radne materijale ovih zakona, koje su predali i u pisanoj formi i tako uzeli učešće u kreiranju ovih zakonskih rješenja.

- Ideja predloženih materijala zakona je pokušaj izjednačavanja prava boračke populacije u svim kantonima i grupisanje udruženja koja ih predstavljaju i zastupaju. Posao neće biti lak, ali je neophodan kako bismo uveli više reda u ove oblasti - naglasio je ministar Bukvarević.

Bukvarević je istaknuo spremnost da u zakone budu ugrađena sva kvalitetna rješenja, ali da se mora voditi računa i o finansijskom efektu tih zakona. Nerealna rješenja neće moći biti u zakonima kako ne bi bili opterećeni budžet i budući naraštaji, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.
 

 
Nedjelja,
17. januar 2021.
VIŠE