Aktuelno

Martić s predstavnicima USAID projekta Investiranje u sektor energije - EIA
04 Mar 2016

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić održao je sastanak s predstavnicima USAID projekta Investiranje u sektor energije – EIA, na kojem su prezentirane aktivnosti koje USAID provodi na izradi financijskog mehanizma za implementaciju mjera energetske učinkovitosti, tzv. obligacijske sheme energetske učinkovitosti za BiH. Također, predstavljen je i nacrt izvješća o režimu ishođenja dozvola i preprekama za ulaganje u energetski sektor u BiH.

Sastanku su, uz predstavnika USAID EIA projekta zamjenika direktora Maka Kamenice, nazočili i ekspert za pravne poslove Elmira Pašagić i stručnjak za legislativu Elma Haverić, kao i direktor Ekonomskog odjela USAID BiH Thomas Rojas i Project Management Specialist Ankica Gavrilović.

Ministar Martić upoznao je goste s poduzetim aktivnostima ovog ministarstva u pogledu izmjena i dopuna zakonske regulative iz ove oblasti i priprema ostalih strateških dokumenata, a sve u cilju pojednostavljenja i poboljšanja postojećeg sustava. Za ovo je potrebno harmonizirati propise interresorno i po razinama nadležnosti Federacije BiH i kantona, pri čemu je neophodno uključivanje i predstavnika lokalnih zajednica.

Direktor Ekonomskog odjela USAID-a u BiH Thomas Rojas naglasio je značaj investiranja i ulaganja u energetski sektor za Bosnu i Hercegovinu, pri čemu je partnerstvo i osiguranje jedinstvenog gospodarskog prostora ključna stvar za uspjeh. Rojas je, također, potvrdio spremnost Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) za potporu realizaciji planiranih aktivnosti koje provodi Federalno ministarstvo prostornog uređenja i Vlada Federacije BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva prostornog uređenja.

 
Nedjelja,
17. januar 2021.
VIŠE