Aktuelno

Pripreme za obilježavanje Dana Armije RBiH
03 Mar 2016

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević sastao se s komandantom Drugog pješadijskog (Rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH brigadirom Senadom Pajićem i njegovim saradnicima.

Razgovarano je o saradnji povodom obilježavanja dana Armije RBiH, odnosno Drugog pješadijskog puka OSBiH baštinika kontinuiteta Armije RBiH.

Centralna manifestacija obilježavanja Dana Armije RBiH ove godine će biti održana 14. aprila na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu. Obilježavanje će biti nastavljeno sljedećeg dana u Kasarni Rajlovac, gdje će se prisutnima obratiti i član Predsjedništva BiH Bakir Izbetbegović.

Ministar Bukvarević i Ministarstvo na čijem je čelu daju punu podršku organizaciji Dana Armije RBiH, te će staviti sve svoje materijalne i ljudske resurse na raspolaganje Drugom puku u organizaciji obilježavanja ovog jako bitnog datuma.

Predstavnici Drugog pješadijskog puka su istakli želju za formiranjem Vojnog muzeja u okviru Baze “Orao”, za što su dobili punu podršku ministra Bukvarevića. Muzej bi sadržavao eksponate iz rata, te eventualno i Vojni arhiv (dokumentacija, audi i video materijali), kako bi buduće generacije mogle imati pristup cjelokupnoj arhivskoj građi.

 
Nedjelja,
17. januar 2021.
VIŠE