Aktuelno

Ministar Čampara i direktor Lukač u posjeti MUP-u Tuzlanskog kantona
03 Mar 2016

Realizirajući plan obilaska kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara i direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač danas su posjetili Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, gdje su se sastali s ministrom Huseinom Topčagićem i policijskim komesarom Fadilom Šljivićem.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji na području ovog kantona i Federaciji BiH i zaključeno da je stanje sigurnosti na zadovoljavajućem nivou.

Bilo je riječi i o aktivnostima policije u skladu s programskim ciljevima i zadacima MUP-a TK za 2016. godinu i realizaciji zajedničkih projekata na suzbijanju i sprečavanja svih oblika kriminaliteta, s akcentom na terorizam, organizovani kriminal i korupciju, te jačanje lične i imovinske sigurnosti građana.

Razmijenjena su i mišljenja o mogućnosti unapređenja saradnje formiranjem zajedničkih policijskih timova, što bi dovelo do uspostavljanja efikasnijih oblika saradnje u borbi protiv kriminala – saopćeno je iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.
 

 
Nedjelja,
17. januar 2021.
VIŠE