Aktuelno

Potvrđeno imenovanje Vlade Federacije BiH
31 Mar 2015

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je danas imenovanje Vlade Federacije BiH u sastavu: premijer Fadil Novalić, zamjenica premijera i ministrica finansija Jelka Milićević, zamjenik premijera i ministar trgovine Aleksandar Remetić, ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara, ministar pravde Mato Jozić, ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović, ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović, ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević, ministar zdravstva Vjekoslav Mandić, ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, ministrica kulture i sporta Zora Dujmović, ministar prostornog uređenja Josip Martić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić, ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić i ministrica okoliša i turizma Snježana Soldat.

 Nakon imenovanja, Vlada Federacije BiH je održala prvu hitnu sjednicu i utvrdila Prijedlog budžeta za 2015. godinu i uputila ga u Parlament po hitnom postupku.

Budžet za 2015. godinu iznosi 2.334.147.169 konvertibilnih maraka, što je za 141,4 miliona KM ili 5,7 posto manje u odnosu na Budžet za 2014. godinu. Inače riječ je o Budžetu koji je pripremila prethodna vlada.

Danas su, također, utvrđeni i u hitnu parlamentarnu proceduru upućeni Prijedlog zakona o izvršavanju Budžeta FBiH za 2015. godinu i prijedlozi odluka o finansijskim planovima vanbudžetskih fondova za 2015. godinu: Federalnog zavoda PIO/MIO, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH, Federalnog fonda solidarnosti, Stručne službe Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja FBiH i Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Federalni premijer Fadil Novalić je u Parlamentu FBiH podnio ekspoze u kojem su naglašene glavne smjernice djelovanja Vlade FBiH.

 Cjelovit ekspoze možete vidjeti ovdje.

 
Četvrtak,
21. oktobar 2021.
;">
VIŠE